In onze werkwijze gaan wij ervan uit dat ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Onze bewegingen dienen op een juiste en lichaamseigen manier plaats te vinden. Helaas heeft onze dagelijkse routine vaak het gevolg dat bewegingen onnatuurlijk verlopen. We zitten vaak teveel, sporten te weinig en hebben te weinig ontspanning. Dit zijn belangrijke oorzaken dat veel mensen met klachten aan hun spieren en gewrichten geconfronteerd worden.

U weer goed laten bewegen vormt de basis voor onze aanpak. Tijdens ons onderzoek wordt iedereen, ongeacht wat de klacht is, in zijn geheel beoordeeld op zijn of haar bewegingspatronen. We kijken hierbij naar zaken zoals bewegingsvrijheid, balans en stabiliteit; allemaal voorwaarden voor gezonde bewegingen. De afwijkingen die we hierbij constateren bepalen hoe een behandeling er uit gaat zien.

Bij de behandeling hangt de keuze van de behandeltechnieken en het type oefeningen af van wat u nodig heeft. Manuele behandeltechnieken worden gecombineerd met corrigerende oefeningen of aanvullende trainingstherapie. Door deze combinatie kunnen pijnklachten doeltreffend worden verminderd en uw natuurlijke bewegingspatronen worden hersteld.