Pijnlijke heup en slijmbeursontsteking.

Regelmatig zien wij mensen in de praktijk met klachten aan de heupen. De pijn zit meestal langs de zijkant van de heup, met name bij lopen en erop liggen. Vaak hebben is de diagnose “slijmbeursontsteking” (of bursitis) gevallen. Hoewel dit op zich niet incorrect hoeft te zijn is het belangrijk om te achterhalen waarom die slijmbeurs is gaan ontsteken. Want daar ligt namelijk de sleutel tot de oplossing.

Spanningshoofdpijn; vaak een onnodige kopzorg!

Schrik niet, 1 op de 5 Nederlanders heeft wekelijks last van hoofdpijn. Hoewel er veel verschillende vormen van hoofdpijn zijn, is spanningshoofdpijn de meest voorkomende soort. Een zorgvuldige beoordeling en gerichte behandeling van uw nek kan helpen uw klachten snel en blijvend te verminderen.

Top tips bij spit

Rugklachten liggen altijd op de loer, bij een ongelukkige beweging kan het er soms zomaar ineens inschieten. In onze praktijk merken we vaak dat mensen eigenlijk niet goed weten wat ze op dat moment moeten doen en dat is jammer omdat de juiste maatregelen de schade flink kunnen beperken. In dit stukje zetten we een paar belangrijke tips op een rijtje.

Nieuw! Shockwave behandeling.

In onze praktijk wordt sinds kort shockwave behandeling aangeboden. Nadat Ivar Schenk vorig jaar al was gestart met de toepassing van shockwave therapie, kan deze therapie nu ook worden aangeboden door onze collega Els Claassen.

Nieuwe beweegrichtlijnen

Met de nieuwe adviezen van de Gezondheidsraad is de beweegnorm weer up-to-date gebracht. De belangrijkste verandering is dat voorheen geadviseerd werd om elke dag een half uur te bewegen, nu wordt “minimaal 150 minuten matig intensief bewegen” per week aanbevolen. Dat betekent dat het acceptabel is om een dagje niet te bewegen, zolang het op een ander tijdstip maar ingehaald wordt. En dat maakt de uitvoerbaarheid van de nieuwe beweegnorm een stuk beter.

Starten met hardlopen

Hardlopen is een efficiënte manier zijn om je fitheid en conditie te verbeteren. Helaas lopen veel beginnende hardlopers tegen pijntjes aan, waardoor de hardloopambities snel in het water vallen. Daarnaast zien wij in de praktijk regelmatig mensen met rugklachten die wel willen hardlopen, maar bang zijn dat hun “zwakke rug” roet in het eten zal gooien.

Slapen is gezond!

Werk, gezin, hobby’s, je sociaal leven; we hebben het tegenwoordig druk, waardoor genoeg slapen erbij in kan schieten. Zonde, want net als sporten en gezond eten, is een goede nachtrust belangrijk voor onze gezondheid. Steeds meer onderzoek bewijst dat slechte nachtrust of een onregelmatig slaapritme effect heeft op onze gezondheid.

Voorkom rugpijn met tuinieren

Het voorjaar staat voor de deur! De hoogste tijd om de tuin weer eens flink onder handen te nemen.

Rugpijn: hulp zoeken of niet?

Lage rugklachten komen heel veel voor. Ongeveer de helft van alle Nederlanders wordt er met enige regelmaat mee geconfronteerd.

Behandeling herniaklachten

Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf. In sommige gevallen drukt deze uitpuiling op een zenuwwortel, waardoor de zenuw beklemd raakt. Omdat de zenuw naar het been loopt, uit een hernia zich vaak in hevige pijn in het (onder)been, tintelingen, doofheid en soms zelfs krachtverlies.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • >>
  • Laatste
  • LAATSTE NIEUWS
    ARCHIEVEN