Chiropractie is een volwassen vorm van aanvullende geneeskunde. Wereldwijd is chiropractie uitgegroeid tot een van de grootste gezondheidsdisciplines na medici en tandartsen. In veel landen zoals de VS, Engeland en Zwitserland heeft chiropractie een officieel erkende en beschermde status. In Nederland valt chiropractie vooralsnog onder de alternatieve geneeswijzen aangezien we hier geen studietraject hebben. Onze chiropractoren hebben dan ook een 5-jarige universitaire opleiding in Engeland gedaan.

Van oudsher staat chiropractie bekend als een behandelmethode die “wervels recht zet” en “beknelde zenuwen vrij maakt”. In onze visie is dit een historische opvatting, die niet meer van deze tijd is. Hoewel de gewrichtsmanipulatie nog steeds een veelgebruikte behandeltechniek is, bestaat onze behandeling uit veel meer dan enkel en alleen een “krakje”.

In onze praktijk beschouwen wij het lichaam als een geheel, waar eigenschappen als beweeglijkheid, stabiliteit en balans een goede samenhang moet hebben om u gezond te laten bewegen. Deze visie sluit aan bij de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van beweegzorg. Dit houdt in dat een uitgebreid bewegingsonderzoek de basis van een doelgerichte behandeling is. Daarna kunnen wij met een grote keuze aan gewricht- en spiertechnieken, aangevuld met corrigerende oefeningen, diverse klachten met succes behandelen.