Klachten ten gevolge van een hernia

Herniaklachten kunnen voorkomen in verschillende gradaties. De meest klassieke herniaklachten uiten zich in pijnklachten in het been. Daarnaast kan er in meer of mindere mate sprake zijn van rugklachten. Herniaklachten kunnen plotseling ontstaan na een til- of bukbeweging, maar kunnen zich ook geleidelijk zonder duidelijke oorzaak ontwikkelen. Naast pijnklachten is er vaak ook sprake van een doof gevoel in het onderbeen of voet en soms kan men het gevoel hebben dat het been of de voet minder kracht heeft.

Een hernia is een uitpuiling van een van de onderste tussenwervelschijven van de onderrug. Hierbij kan in ernstige gevallen sprake zijn van een beknelling van een zenuw die dicht in de buurt van de tussenwervelschijf loopt. Wij kunnen aan de hand van het onderzoek een indruk geven hoe ernstig de hernia is.

In veel gevallen kan een hernia met behulp van onze behandeling goed herstellen. Wanneer er sprake is van een ernstige beknelde zenuw is een verwijzing naar een neuroloog noodzakelijk. Het herstel van een hernia duurt over het algemeen langer dan het herstel van rugklachten die het gevolg zijn van een geblokkeerd of geïrriteerd gewricht. Wij kunnen met behulp van correctietechnieken het optimaal herstel van de hernia stimuleren en ervoor zorgen dat u sneller makkelijker kan bewegen. In een later stadium zijn specifieke oefeningen van belang om het verzwakte gebied te versterken en de kans op het terugkeren van de klachten te verkleinen.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN