Klachten ten gevolge van een hernia

Kenmerken van herniaklachten

Herniaklachten kunnen voorkomen in verschillende gradaties. De meest klassieke herniaklachten uiten zich in pijnklachten in het been. Daarnaast kan er in meer of mindere mate sprake zijn van rugklachten. Herniaklachten kunnen plotseling ontstaan na een til- of bukbeweging, maar kunnen zich ook geleidelijk zonder duidelijke oorzaak ontwikkelen. Naast pijnklachten is er vaak ook sprake van een doof gevoel in het onderbeen of voet en soms kan men het gevoel hebben dat er minder kracht in het been zit.

Wat is een hernia?

Een hernia is een uitpuiling van een van de onderste tussenwervelschijven van de onderrug. Deze uitpuiling kan een beknelling van een zenuw veroorzaken die dicht in de buurt van de tussenwervelschijf loopt. De druk van de hernia op de zenuw zorgt ervoor dat de zenuw geïrriteerd raakt waardoor pijn in het been ontstaat. Daarnaast zorgt de beknelling ervoor dat zenuwsignalen minder goed van en naar het been worden geleid waardoor doofheid, tintelingen en krachtsverlies kan ontstaan. Wij kunnen aan de hand van het onderzoek een indruk geven hoe ernstig de hernia is.

Behandeling van herniaklachten

In veel gevallen kan een hernia met behulp van chiropractische behandeling goed herstellen. Het herstel van een hernia duurt over het algemeen wel langer dan het herstel van rugklachten die het gevolg zijn van een geblokkeerd of geïrriteerd gewricht. Afhankelijk van de aard en ernst van de hernia kunnen wij met behulp van verschillende bewegingstechnieken de pijnklachten van de hernia verminderen en ervoor zorgen dat u sneller makkelijker kan bewegen. In een later stadium zijn specifieke oefeningen van belang om het verzwakte gebied te versterken en de kans op het terugkeren van de klachten te verkleinen.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN