Migraine

Migraine is een vorm van hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt en voor veel mensen een grote invloed heeft op hun dagelijks functioneren. Sommige mensen voelen een migraine vaak aankomen. Deze aankondiging of “aura” kan zich uiten door lichtflitsen, overgevoeligheid voor licht of geluid, maar ook door een misselijk of onbestendig gevoel in de buik. De eigenlijke migraine aanval is vaak dusdanig hevig, dat veel mensen genoodzaakt zijn op bed te gaan liggen in een donkere kamer.

Naar de oorzaak van migraine wordt nog veel onderzoek gedaan. De meest recente onderzoeken geven aan dat de hoofdoorzaak ligt in een verhoogde gevoeligheid van de zenuwen die de bloedvaten in de hersenen omringen. Tijdens het samentrekken of uitzetten van de bloedvaten geven deze zenuwen sneller dan normaal pijnsignalen af. Daarnaast verspreiden de uiteinden van deze zenuwen stoffen die ook omringende zenuwen prikkelen, waardoor verschillende hersendelen overmatig kunnen worden geactiveerd.

Chiropractische behandeling van migraine vindt plaats na een uitgebreide analyse van de aard van uw migraine. Maar ook uw eetgewoonten en levenspatroon komt aan de orde. Bepaalde voedingstoffen (bijvoorbeeld de suikervervanger aspartaam) kunnen een zogenaamde “trigger” zijn voor migraine. Wervelblokkades hoog in de nek kunnen tevens aanleiding geven tot het frequenter en intenser optreden van migraineklachten. De zenuwen vanuit het hoge nekgebied sluiten in het centrale zenuwstelsel namelijk aan op dezelfde zenuwen die de bloedvaten in de hersenen voorzien. Tot slot wordt u vaak geadviseerd met betrekking tot bepaalde leefregels, die kunnen helpen migraine klachten te voorkomen.

Chiropractie is niet altijd de oplossing van uw migraine klachten, maar kan vaak wel helpen de frequentie en intensiteit van de migraine aanvallen beter onder controle te krijgen, zodat u bijvoorbeeld minder afhankelijk wordt van medicatie.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN