Nekklachten

Veel mensen worden weleens geconfronteerd met klachten in de nek en het schoudergebied. Deze klachten kunnen bestaan uit een stijf gevoel, beperkte bewegingsvrijheid en uiteraard ook pijn. Daarnaast is het mogelijk dat er aanvullend sprake is van hoofdpijn en uitstraling naar de armen of handen.

In een enkel geval ontstaan deze klachten plotseling, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of slapen in een ongelukkige houding. Meestal ontstaan nekklachten geleidelijk, bijvoorbeeld door overbelasting of een verkeerde (werk)houding. Denk hierbij aan activiteiten als autorijden en computerwerk.

Gelukkig is er meestal geen ernstige oorzaak. In veruit de meeste gevallen is er sprake van slecht bewegende gewrichten en verkrampte spieren in de nek. Chiropractische behandeling bestaat uit technieken waarmee de beweeglijkheid van de gewrichten in de nek wordt hersteld, methodes om de spieren te ontspannen en oefeningen om de houding te verbeteren. Met deze aanpak kunnen de meeste nekklachten veilig en doeltreffend worden behandeld.