Gratis Rugscreenweek 14 t/m 18 november

Jaarlijks organiseert onze beroepsorganisatie een landelijk rugscreenweek. In onze praktijk in Tiel gaat deze plaatsvinden van 14 t/m 18 november.

Seizoensgebonden klachten

Het is weer voorbij, die mooie zomer. De dagen worden korter, het weer verandert en de blaadjes vallen van de bomen. En: de rugklachten nemen ook weer toe! “Warmte is beter voor de spieren en gewrichten” wordt vaak gezegd, maar is dit werkelijk de verklaring?

Adem in adem uit.....

Ademhalen is van levensbelang. We doen het altijd en denken er meestal niet over na. Er zijn momenten waar we meer zuurstof nodig hebben en dus automatisch sneller gaan ademen. Bijvoorbeeld bij het sporten, maar ook emotie heeft invloed op de ademhaling; als je ademloos luistert, een zucht van verlichting slaakt, of als je adem stokte in je keel. Met name stress zorgt ervoor dat je sneller en oppervlakkiger ademhaalt.

Rust of belasten..?

In de praktijk merken we vaak dat mensen met lage rugklachten hun rug zoveel mogelijk proberen te ontzien. In sommige gevallen zijn mensen zelfs bang geworden om te bewegen, uit angst dat het er opnieuw in zou schieten. Toch is het in de meeste gevallen juist belangrijk om de rug geleidelijk meer uit te dagen om de belastbaarheid te vergroten.

Slijmbeursontsteking of toch niet?

Regelmatig komen mensen bij ons met klachten aan de buitenkant van de heup. Veelal is hun verteld dat ze een “slijmbeursontsteking” hebben en zijn ontstekingsremmers voorgeschreven of is er een injectie toegepast. Te vaak verdwijnen klachten echter niet of komen snel weer terug.

Starten met hardlopen

Hardlopen is een efficiënte manier om je conditie op te bouwen. Echter, als beginnend loper is het belangrijk tijdens de trainingsopbouw met een aantal zaken rekening te houden. Overbelasting ligt immers om de hoek als trainingen niet zorgvuldig worden opgebouwd. Hier een aantal tips:

LAATSTE NIEUWS
ARCHIEVEN