Nieuwe beweegrichtlijnen

Met de nieuwe adviezen van de Gezondheidsraad is de beweegnorm weer up-to-date gebracht. De belangrijkste verandering is dat voorheen geadviseerd werd om elke dag een half uur te bewegen, nu wordt “minimaal 150 minuten matig intensief bewegen” per week aanbevolen. Dat betekent dat het acceptabel is om een dagje niet te bewegen, zolang het op een ander tijdstip maar ingehaald wordt. En dat maakt de uitvoerbaarheid van de nieuwe beweegnorm een stuk beter.

Starten met hardlopen

Hardlopen is een efficiënte manier zijn om je fitheid en conditie te verbeteren. Helaas lopen veel beginnende hardlopers tegen pijntjes aan, waardoor de hardloopambities snel in het water vallen. Daarnaast zien wij in de praktijk regelmatig mensen met rugklachten die wel willen hardlopen, maar bang zijn dat hun “zwakke rug” roet in het eten zal gooien.

Slapen is gezond!

Werk, gezin, hobby’s, je sociaal leven; we hebben het tegenwoordig druk, waardoor genoeg slapen erbij in kan schieten. Zonde, want net als sporten en gezond eten, is een goede nachtrust belangrijk voor onze gezondheid. Steeds meer onderzoek bewijst dat slechte nachtrust of een onregelmatig slaapritme effect heeft op onze gezondheid.

LAATSTE NIEUWS
ARCHIEVEN