Rugvriendelijk op reis

Hoera, de vakantie staat weer voor de deur. Even een paar weken niets doen en lekker genieten. Omdat heel veel (rug)klachten voor een deel veroorzaakt worden door onze dagelijkse belasting op het werk is de vakantie meestal een periode van weinig problemen. Al gaat die vlieger niet altijd op. Want lange reizen brengen andere risico’s met zich mee.

Nekpijn voorkomen

Pijn aan de nek is een veelvoorkomende klacht, soms is het kortstondig en snel voorbijgaand; een andere keer kan het een terugkomende of langdurige klacht zijn. Hoe dan ook, een stijve en zeurende nek kan behoorlijk irritant zijn en daar wil je van af. Hier volgen een aantal belangrijke oorzaken voor nekklachten:

Hardloopblessures

Onze chiropractoren zijn stuk voor stuk enthousiaste hardlopers. Daarnaast hebben wij speciale cursussen gevolgd op het gebied van hardloopblessures en hardlooptechniek.

Pijnlijke heup en slijmbeursontsteking.

Regelmatig zien wij mensen in de praktijk met klachten aan de heupen. De pijn zit meestal langs de zijkant van de heup, met name bij lopen en erop liggen. Vaak hebben is de diagnose “slijmbeursontsteking” (of bursitis) gevallen. Hoewel dit op zich niet incorrect hoeft te zijn is het belangrijk om te achterhalen waarom die slijmbeurs is gaan ontsteken. Want daar ligt namelijk de sleutel tot de oplossing.

Spanningshoofdpijn; vaak een onnodige kopzorg!

Schrik niet, 1 op de 5 Nederlanders heeft wekelijks last van hoofdpijn. Hoewel er veel verschillende vormen van hoofdpijn zijn, is spanningshoofdpijn de meest voorkomende soort. Een zorgvuldige beoordeling en gerichte behandeling van uw nek kan helpen uw klachten snel en blijvend te verminderen.

Top tips bij spit

Rugklachten liggen altijd op de loer, bij een ongelukkige beweging kan het er soms zomaar ineens inschieten. In onze praktijk merken we vaak dat mensen eigenlijk niet goed weten wat ze op dat moment moeten doen en dat is jammer omdat de juiste maatregelen de schade flink kunnen beperken. In dit stukje zetten we een paar belangrijke tips op een rijtje.

Nieuw! Shockwave behandeling.

In onze praktijk wordt sinds kort shockwave behandeling aangeboden. Nadat Ivar Schenk vorig jaar al was gestart met de toepassing van shockwave therapie, kan deze therapie nu ook worden aangeboden door onze collega Els Claassen.

LAATSTE NIEUWS
ARCHIEVEN