Rugvriendelijk op reis

Hoera, de vakantie staat weer voor de deur. Even een paar weken niets doen en lekker genieten. Omdat heel veel (rug)klachten voor een deel veroorzaakt worden door onze dagelijkse belasting op het werk is de vakantie meestal een periode van weinig problemen. Al gaat die vlieger niet altijd op. Want lange reizen brengen andere risico’s met zich mee.

Op onze lange reis naar de zon zitten we vaak lang achtereen en in een slechte houding. Of het nu een vliegtuigstoel of de auto betreft, de rug krijgt het zwaar te verduren. Eenmaal op bestemming moeten zware koffers van de bagageband getild, een auto uitgepakt of een caravan op de plaats getrokken worden. En dan ineens begeeft de rug het. Daar gaat die zorgeloze vakantie…

Gun je rug ontspanning! Pauzeer wat vaker onderweg en loop dan rustig wat rond zodat de rug kan ‘ademhalen’. Neem na de reis even een kwartiertje de tijd alvorens zware dingen te gaan verplaatsen. Fiets, zwem en loop lekker veel, je rug zal er dankbaar voor zijn. En mocht het toch fout gaat en je bent in de gelegenheid om contact met ons op te nemen: we helpen graag met het zoeken naar een gekwalificeerde chiropractor in de buurt. Fijne vakantie!


LAATSTE NIEUWS
ARCHIEVEN