Spanningshoofdpijn; vaak een onnodige kopzorg!

Schrik niet, 1 op de 5 Nederlanders heeft wekelijks last van hoofdpijn. Hoewel er veel verschillende vormen van hoofdpijn zijn, is spanningshoofdpijn de meest voorkomende soort. Een zorgvuldige beoordeling en gerichte behandeling van uw nek kan helpen uw klachten snel en blijvend te verminderen.

Spanningshoofdpijn kan worden beschreven als een gevoel van een te strakke band rondom het hoofd. Meestal is er ook sprake van stijfheid in de nek en schouders. Het is een zeurende pijn die soms dagen of zelfs weken kan aanhouden. Pijnstillers kunnen tijdelijk verlichting geven maar zijn vaak niet de oplossing voor langdurige of steeds terugkerende klachten. Pijnmedicatie kan op lange termijn de klachten zelfs in stand houden.

De oorzaken van hoofdpijnklachten kunnen per persoon verschillen; een ongustige werkhouding, aanhoudende stress, te weinig bewegingsafwisseling en onvoldoende sporten. De zijn maar een paar voorbeelden van mogelijke oorzaken van spanningshoofdpijn. Het resultaat is dat spieren en gewrichten in de nek en bovenrug gaan verkrampen en stijver worden. Dit zorgt uiteindelijk voor pijnklachten die naar het hoofd toe trekken.

Wij kunnen u na een uitgebreide intake en onderzoek een behandelplan op maat bieden die uw klachten aanzienlijk kunnen verminderen. Met specifieke behandeltechnieken kunnen de gewrichten en spieren in uw nek weer in balans worden gebracht. Ondersteunende oefeningen en adviezen helpen u het risico op het terugkeren van de hoofdpijnklachten te verminderen. Kortom, blijf niet doorlopen met deze kopzorgen!


LAATSTE NIEUWS
ARCHIEVEN