Sportblessures

Sport is beweging. Alles draait om behendigheid, kracht en snelheid. Helaas is talent alleen niet voldoende. Om talent om te zetten in topprestaties is een sterk en efficient lichaam nodig. Elk lichaam heeft zwakke schakels. Na jaren van sporten stapelen de restanten van oude blessures zich op, waardoor spieren uit balans raken en gewrichten souplesse verliezen. Het gevolg is dat we slechter gaan bewegen en bovendien het risico op nieuwe blessures aanzienlijk toeneemt.

De mogelijkheden gaan zelfs nog verder. Op basis van de Functional Movement Screen kunnen we problemen in het bewegingsapparaat in kaart brengen. Een lichaam dat niet honderd procent efficiënt is, zal nooit de hoogst haalbare prestatie kunnen neerzetten. Meer trainen is in dit geval niet de oplossing en zou zelfs tot blessures kunnen leiden. Het corrigeren van de zwakke schakels met specifieke behandeltechnieken en corrigerende oefeningen is een veel logischere benadering. Immers, beter bewegen betekent beter presteren.

En voor wie nog niet overtuigd is: aan het hoofd van het high-tech bewegingslaboratorium van AC Milan staat sinds 2002 een chiropractor, aangesteld door clubeigenaar Berlusconi zelf. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de selectie van AC Milan relatief hoog ligt, is het aantal blessures bij deze club sindsdien drastisch gedaald. Toevallig...? Loopt u zelf ook keer op keer tegen vervelende blessures aan, of heeft u het gevoel dat u qua prestaties niet het het onderste uit de kan haalt? Chiropractie Tiel kan helpen uw zwakke bewegingsschakels in kaart te brengen.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN